Da kan vi endelig fortelle allmennheten at vi har et fungerende WEB kamera på Eikvelta på Vardalsåsen.
Eikvelta er et viktig kryss og møteplass både sommer og vinter. Der har vi gapahuken og etter en utfordrende tur fra skistadion, fra Rørmyra eller Skumsjøen benytter mange dette stedet til en velfortjent rast eller slå av en hyggelig prat med likesinnede.
Eikvelta_11-23.03.16_10.15Med WEB kameraet vil du før du legger ut på turen ha mulighet til å sjekke forholdene rundt Eikvelta. Det kan jo hende at tåka henger nedpå slik at det ikke er så fristende å ta turen akkurat nå, kanskje bedre å vente til tåka letter.
Prosjekt WEB kamera har ikke bare vært enkelt. Utfordringene har vært mange. Mobildekning på åsen er varierende og med 12V solcelle og snø som legger seg på panelet eller mange dager med gråvær så blir ladingen av batteriet for dårlig.
Vi har i prosjektperioden gjort stadige forbedringer gjennom en kraftigere antenne, et betydelig kraftigere batteri og en «timer» som kutter ut kameraet i periodene det ikke skal ta bilder. Derfor føler vi nå at det er på tide å fortelle alle ivrige åsgjengere om at vi nå er i mål.
Kameraet tar en stillbilde hvert 15. minutt mellom klokka 08.00 og 17.00. Denne perioden vil vi justere og forlenge etter som dagene blir lengre. Tilgangen til bilde får dere ved å logge inn på vår hjemmeside www.åsløypasvenner.no Der finner dere forskjellige knapper å trykke på og en av disse heter WEB kamera.
Da gjenstår det bare å ønske alle våre tilhengere og øvrige turgåere en fin vår, sommer og høstsesong.
Ansvarlige for prosjektet:
Ingvar Aandalen og Per Harald Sørlien