Personvernerklæring for Åsløypas Venner – Raufoss.
Vi i Åsløypas Venner – Raufoss (heretter Åsløypa) er ansvarlig for behandling av dine personopplysninger og vi forplikter oss til å beskytte disse. Personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Ansvarlig for behandling av personopplysninger
Åsløypas behandling av personopplysninger håndteres av vår IT-ansvarlig.

Formålet med behandling av personopplysninger og hvilke personopplysninger som behandles.

  • Kontaktskjema/«Ønsker å bli medlem» på våre nettsider
    Hvis du fyller ut og sender inn kontaktskjemaet på våre nettsider genereres en e-post som behandles av vår IT-ansvarlig. I tillegg lagres skjemaet i en database. Innsending av skjemaet krever at det gis opplysninger om navn, e-post og telefonnummer.
  • Alminnelig dialog via e-post og telefon
    Åsløypa bruker e-post og telefon til daglig alminnelig dialog med eksterne kontakter. E-post lagres i de tilfellene dette er relevant for historikk og øvrig oppfølging.

Analyseverktøy
På våre nettsider bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Dette er et verktøy som gir oss innsikt i blant annet hvordan brukere beveger seg på nettsiden, hvor lenge de oppholder seg på en side og hvilken nettside de var på før www.asloypasvenner.no, ved hjelp av informasjonskapsler. Dette verktøyet benytter vi for å forbedre våre nettsider og dens brukeropplevelse, forstå brukermønstre, måle effektivitet av markedsaktiviteter og analysere statistikk om trafikk på siden. Standardinnstillingen til Google Analytics gjør at verktøyet registrerer besøkendes IP-adresser. Ifølge Datatilsynet er en IP-adresse definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi benytter oss derfor av IP-anonymisering i Google Analytics. På den måten anonymiseres brukerens IP og den blir ikke lagret eller sporbar.
Data registrert gjennom Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Opplysninger registrert med Google Analytics er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler (cookies)
Ved besøk på www.asloypasvenner.no vil det bli lagret informasjonskapsler på brukerens enhet. Informasjonskapsler, eller cookies på engelsk, er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Disse tekstfilene brukes for å kjenne igjen brukeren og gi han/henne en mer brukertilpasset opplevelse. Dette kan for eksempel bety forhåndsutfylte felter, lagret språkvalg eller andre funksjoner for å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig.
Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) § 2-7b.
Brukeren kan selv velge om lagring av informasjonskapsler skal tillates eller ikke. Dette gjøres i brukerens nettleser. Klikk her for framgangsmåte.

Innsyn, retting og sletting
I henhold til personopplysningsloven har man krav på innsyn i de opplysninger som Åsløypa har registrert. Disse opplysningene kan du be om å motta. Du kan også be oss rette eller slette dine personopplysninger. Innsyn kan fås ved å ta kontakt med oss på e-post eller telefon. Dersom de registrerte opplysningene ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningsloven. I henhold til personopplysningsloven skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra de formål de er lagret for slettes.
Åsløypa plikter å behandle personopplysninger på en sikker måte. Åsløypa etterlever og opererer etter Datatilsynets prinsipper for informasjonssikkerhet.
For å sikre dine personopplysninger er det kun autoriserte personer, underlagt taushetsplikt, som har tilgang til opplysningene.

Kontaktinformasjon
Åsløypas Venner – Raufoss
Roterudvegen 1
2834 Raufoss
Foretaksnr: 994 179 861
Tlf.: +47 908 92 516
E-post: post@asloypasvenner.no
Hjemmeside: www.asloypasvenner.no