Venteliste for å få komme inn i dugnadsgruppene.

Åsløypas Venner har holdt på i 15 år. Dugnadsånden og innsatsen er på topp og stadig fullføres nye prosjekter. Nå er de klare for nok en vinter og arbeid med å holde skiløypene i god stand for skiløperne.

Artikkel av Henning Fosslien finnes i sin helhet Toten i dag

henning.fosslien@oa.no

 

 

Utdrag fra artiklen:

Du skal lete lenge hvis du skal klare å finne noen som mener noe vondt om Åsløypas Venner. De høster lovord fra fjern og nær, og beholder årlig et høyt antall medlemmer. 

– Vi har ca 500 støttemedlemmer sier Per Harald Sørlien, dugnadsleder i Åsløypas Venner, noe som gjør at den økonomiske situasjonen er god. 

Venteliste

De aktive medlemmene i organisasjonen er delt inn i seks dugnadsgrupper. På disse fordeles store og små prosjekter gjennom året. 

– Det er faktisk venteliste for å komme inn i en av disse dugnadsgruppene, sier Sørlien. 

– Nå venter vi bare på snøen. Vi må skaffe oss god oversikt over løypene, og rydde brede fine traseer.

– Vi må sørge for trygge og gode forhold for løypemaskinen.

– Vi har et godt samarbeid med langrennsgruppa.

Pågangen fra folk som ønsker å bidra er både dugnadslederen og styreleder Ingvar Aandalen svært takknemlige for. Det gjør at de med glede kan se framover mot nye prosjekter. 

Prisvinnende

Innsatsen til Åsløypas Venner har fått oppmerksomhet fra flere hold. De har også ved flere anledninger mottatt priser for sitt arbeid, senest i sommer mottok de Folkehelseprisen 2019 i kommunen delt ut av LHL Vestre Toten.

Det er utrolig motiverende å holde på når folk setter slik pris på det vi gjør, avslutter Sørlien.